Over mij

Mijn naam is Trudy van der Zalm. Ik ben moeder van een zoontje (jan. 2019) en sinds oktober 2021 officieel gestart als draagconsulent in de regio Drenthe en Groningen.

 

Al vanaf jongs af aan wist ik wat ik later wilde gaan doen. Zo antwoordde ik op de vraag "wat wil je later worden" standaard met het antwoord "iets met kinderen". Later werd dat antwoord natuurlijk al snel uitgebreider. Ik heb de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker gevolgd en ben daarna de opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener gaan doen. Na deze opleidingen ben ik in de kinderopvang gaan werken, dit doe ik nog steeds met veel plezier. Tijdens mijn werk heb ik de opleiding tot pedagogisch coach gevolgd.

 

In september 2021 heb ik de basisopleiding tot draagconsulent gevolgd bij het 'instituut voor hechting'. Al voor de geboorte van mijn zoontje had ik mijn eerste draagdoek in huis. Deze kreeg ik van mijn moeder, die mij en mijn broertje/zusjes ook altijd heeft gedragen. Toen mijn zoontje een paar weken oud was ben ik hem gaan dragen. Al na een paar keer dragen was het mij heel duidelijk, dit was echt iets voor ons. Het gaf enorm veel rust voor hem, hij kon dicht bij mij zijn als hij dit nodig had. Het was handig als we gingen wandelen op paden waar de kinderwagen niet kon komen of als we simpelweg geen zin hadden om de kinderwagen mee te nemen.

 

 

Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in het dragen met verschillende draagsystemen en heb uiteindelijk de basisopleiding tot draagconsulent gevolgd. Natuurlijk werd ik hier alleen maar enthousiaster door en breng mijn kennis over het dragen graag over aan andere (aanstaande) ouders en verzorgers. Mijn kennis breid ik uit en hou ik up to date. Zo volg ik bijscholing, cursussen en masterclasses. Daarnaast sta ik in regelmatig contact met collega draagconsulenten en andere zorg professionals.

 

 

Scholing:

  • september 2021: basisopleiding draagconsulent, via het instituut voor hechting
  • november 2021: dragen in bijzondere situaties, via het instituut voor hechting
  • mei 2022: Knoopwijzen voor Zwangeren volgens FTZB, via het instituut voor hechting
  • mei 2022: weving, materiaal en productmiddag door Tina Hoffmann van Didymos, scholingsdag vereniging voor draagdoekconsulenten 

 

Persoonlijk ben ik van mening dat elk kind het verdiend om gedragen te worden. Hoe mooi is het dat ik ouders en verzorgers hiermee nu kan helpen.