Waarom dragen

Al sinds de oertijd worden kinderen gedragen, want je kindje liet je niet zomaar ergens onbeschermd achter. Pas sinds de uitvinding van de wandelwagen in 1733 zijn we onze kinderen steeds minder gaan dragen. Gelukkig is daar verandering in gekomen en zijn we onze kinderen weer steeds meer gaan dragen. 

 

Dragen heeft meerdere voordelen. Het dragen van je kindje is natuurlijk enorm fijn. Lekker warm en dichtbij, wat wil je als kind zijnde nog meer? Maar daarnaast heeft het dragen van je kindje meer voordelen. De hechting tussen ouder en kind wordt gestimuleerd tijdens het dragen, signalen van het kind worden sneller opgemerkt door ouders, prikkels van de buitenwereld komen minder hard aan en worden makkelijker verwerkt, de natuurlijke houding wordt gewaarborgd waardoor er een niet belastende houding ontstaat, ook voor kindjes met reflux kan dragen de klachten aanzienlijk verminderen door de positie rechtop.

 

Natuurlijk zijn er nog wel 100 voordelen van het dragen van je kindje te benoemen. Wat vooral belangrijk is, is dat het dragen op een ergonomische en veilige manier gebeurd, zo blijft het voor ouder en kind een veilige en prachtige ervaring. Hier help ik jullie graag bij!